Werkschema

Zo, de week is begonnen. Hoe ga goed van start met je studie?

  • Bekijk je agenda. Welke colleges en werkgroepen zijn er en hoe laat? Vergen ze nog verdere voorbereiding? Welke afsoraken staan er nog meer?
  • Maak een inventarisatie van je taken:waar ben je mee bezig, wat heeft prioroteit?
  • Om op gang te komen kun je beginnen met een makkelijker studietaak, en dit steeds verder uitbouwen. Beginnen is meestal het moeilijkst!
  • Neem af en toe een korte pauze, plan voor je lunch een langere pauze in. Hou de tijd in de gaten!
  • Als je mail tussendoor wilt beantwoorden, neem daar dan maximaal 20 minuten de tijd voor en doe dit 1 x per ‘ studiedag’ . Zet een timer. Het internet (mail, facebook, etc) is een van de grootste veroorzakers van afleiding. Te lang blijven surfen is funest voor je studiemotivatie. Na je studie heb je er weer alle tijd voor.
  • Kortom: probeer een studiedag als een werkdag te zien. Begin op tijd, neem af en toe pauze, vraag je niet af of je zin hebt (naar je werk ga je meestal ook zonder te zeuren) en begin gewoon. Als je op tijd begint, kun je ook op een normale tijd stoppen. Na je werkdag is er weer tijd voor andere dingen en ontspanning.
This entry was posted in Time management. Bookmark the permalink.

Leave a Reply