Heb jij last van uitstelgedrag of soggen?

Studieuitstel of SOG (Studie Ontwijkend Gedrag), veel studenten hebben er last van. Wanneer je belangrijke taken alsmaar uitstelt, ben je zeker niet alleen. Bij sommige studenten beperkt het in grote mate de studie en hun prestaties.

Wanneer je uitstelt, laat je de dingen die je zou moeten doen voor wat ze zijn, terwijl je iets anders doet dat je leuker vindt of waar je je prettiger bij voelt. Of zoals Professor Clarry Lay dat zegt: “er is een tijdelijk¬†gat tussen bedoeld en uitgevoerd gedrag”.

Wil jij weten in welke mate je uitstelt? Doe dan de Uitsteltest. Je hoeft hem alleen te scoren om inzicht te krijgen in jouw mate van uitstel ten opzichte van andere studenten.

Hoewel uitstelgedrag een hardnekkig probleem is, kun je er zeker wat aan doen. Op de website www.studietips.leidenuniv.nl lees je meer over het verbeteren van je studie en aanpakken van uitstelgedrag.

Studenten van Universiteit Leiden kunnen een beroep doen op de studentenpsychologen om dit probleem aan te pakken. Kom gerust eens langs op het open spreekuur.

 

 

 

 

This entry was posted in Studieproblemen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.